Wij maken mooie momenten!

Jan-Dirk van Ravesteijn

Jan-Dirk van Ravesteijn (Zuidlaren, 1967)

Jan-Dirk werd in 1972, door zijn muzikale vader, de jongste tamboer-maître van Nederland. Twee jaar later speelde hij kleine trom.

In 1983 werd de trom verruild voor gitaar en nam hij zanglessen. Hij volgde dramalessen bij “De Voorziening” in Groningen. Hij richtte de a-capella groep “Farrago” op en bewerkte nummers van Ede Staal tot a-capella. Hieruit volgden theater- en radio-optredens. Hij zong in de musical “West Side Story” en in het trio “Three of a Kind”.

Hij verhuisde naar Friesland en studeerde in Leeuwarden Vrijetijdskunde. De combi van marketing en theater bleek een uitkomst. 

In 1991 won hij de publieksprijs op het eerste Liet-festival met “Het Tweede Perron”. In Leeuwarden volgde hij jazz-zanglessen bij Tet Koffeman.

In 1995 werd hij gevraagd de rol van “The Balladeer” in de musical “Assassins” te vertolken. Onder regie van Frank Sanders. Na dit uitstapje besloot hij terug te gaan naar het noorden.

Hij startte de theatrale a-acapella groep “De Stembent”. Hij speelde in theaterdiners van Pepper & Co Theaterproducties en richtte in 1998 Acta Theater op. Met dit bedrijf won hij de derde prijs in een starterscompetitie. In 2007 is hij verder gegaan als Van Ravesteijn Theater & Events.

In 2013 werd hij directeur van Kleintheater De vier Pelikanen, in 2019 van Het Souterrain Theater.

JD schrijft, musiceert, acteert, zingt, regisseert en organiseert. Hij is initiatiefnemer van de ondernemersclub “De Club zonder Stropdas”. Voor Stenden University begeleidt hij studentenbedrijven. Sinds 2010 is hij beëdigd trouwambtenaar. Hij is bestuurslid van ondernemersprijs DE HET, Stichting Frisland en Stichting De vier Pelikanen.

Op 22 maart 2017 ontving hij “De Het” stimuleringsprijs voor het Cultureel Ondernemerschap.

“Als performer en creatief brein getuigt Van Ravesteijn van grote klasse. Humoristisch, gepassioneerd of soms ernstig: schijnbaar moeiteloos combineert hij toneelspel met zang.

‘Gedreven, ambitieus en professioneel’ zijn woorden die bij hem passen. Ook geeft Van Ravesteijn met gemak warmte en aandacht aan zijn mede-ondernemers. Een kwaliteit waarmee hij relaties voor zich inneemt.”

Fflow Communicatie, Simone van der Veen

 

 

 

© 2019 Van Ravesteijn Theater & Events

Thema door Anders Norén