Wij maken mooie momenten! Sinds 1997.

Trainingen / Workshops

Workshop Theatersport

Improvisatie theater is bijzonder populair geworden door programma’s als “De vloer op” en “De Lama’s”.

De hamvraag: “Hoe reageert men razendsnel en gevat en zou ik dat ook kunnen”?

Wij hebben een programma ontwikkeld voor mensen die op een veilige manier willen proeven van deze vorm van theatermaken.
In circa 2 uren wordt kennisgemaakt met de wondere wereld van scherpzinnigheid, illusie, wendingen en humor.

Het eerste uur leert men hoe theatersport precies werkt en wat de basisregels zijn. Na een korte pauze, volgen er diverse groepsopdrachten.  De begeleiding kijkt welke theatervormen passen bij de groep.

Theatersport is in de basis niet ingewikkeld, maar wel hilarisch om te doen. Ons programma is geschikt voor ervaren en onervaren acteurs. Leer je collega’s en vrienden op totaal andere wijze zien.

Geschikt voor groepen van 6 tot 30 personen.

“Van Ravesteijn snijdt haarfijn de sterke en verbeter-punten aan en laat je met een kwinkslag kijken hoe je het doet, zonder te veroordelen. Een geweldige, verrijkende en leerzame ervaring!” W.A. Struijk, Noorderbreedte.

Training met Regie-Theater

Om effectief te kunnen trainen, is veiligheid een must. Bij het woord “training” gaan vaak de gevoelsmatige hakken in het zand en de luiken dicht. Niet iedereen durft zijn zegje te doen.

Regie theater is een goed middel om muren af te breken en tot de kern te komen, zonder dat het belerend is. Onze Regie theater wordt ingezet bij reorganisaties en voor grote instellingen en bedrijven die te kampen hebben met “eilandjes” en gebrek aan samenwerking en vertrouwen. Deze theatervorm breekt dit open.

Een hulpmiddel dat wij inzetten is “levende video”. Wij spelen een kort theaterstuk met herkenbare werkvloer-situaties. Zij het in een metaforische vorm. Dit wordt in samenspraak met de opdrachtgever gemaakt.

Dit theaterstuk wordt 1 keer in het geheel gespeeld ter kennismaking. Daarna volgt een korte pauze. Vervolgens wordt het voor de tweede keer gespeeld en mag het publiek regisseren, reageren en verbeteren.

Op die manier is men bewust bezig met het proces, zonder direct in het voetlicht te treden.

Enkele producties die wij eerder in opdracht maakten:

“Van A naar Beter”; omgaan met reorganisaties.
“Beppe mut Fut”; veranderingen in de zorg en demografie.
“De laatste leerling”; oplossingen zoeken voor vergrijzing en ontgroening.

De productie wordt begeleid door een professionele trainer.

 

Storytelling: Van vorm naar inhoud.

Beeldend vertellen is een kunst. Wie beeldend vertelt, is vaak een goede verkoper en houdt de aandacht vast. Het verhaal beklijft. Wat begon met een vorm, eindigt met een onvergetelijke inhoud.

Deze training is bijzonder geschikt voor mensen die regelmatig voor groepen spreken en hiermee een doel beogen; verkoop, aandacht, aanzet tot veranderend gedrag, overtuigen.

Deze training is een goede basis voor een presentatie-training. Eerst leren hoe een verhaal werkt en wordt opgebouwd. En dan aan de slag met spraak, houding en non-verbale communicatie.

Tijdens deze Storytelling-training wordt met schema’s verduidelijkt hoe verhalen worden ontworpen. Aan de hand van voorbeelden en verhalen uit de praktijk, wordt dit verduidelijkt.

Hoe kan het dat 1 persoon ruim 1,5 uur de aandacht weet vast te houden? En wat gebeurt er met het verhaal, als het al lang is verteld?

Wij leggen dat haarfijn uit tijdens een workshop in 2 dagdelen.

“Van  Ravesteijn is inspirerend. Tijdens een workshop storytelling, werd in een kort tijdsbestek uitgelegd , hoe je van vorm naar inhoud gaat. Met leuke voorbeelden uit de praktijk. De workshop was druk bezocht. Na afloop klonken er geluiden dat het veel langer had mogen duren. Door te starten met de vorm (Willem van Oranje), en al vertellend te transformeren naar trainer, werd de bedoeling duidelijk. Het werd ervaren als een eye-opener. Na afloop volgden vele vragen. Kortom; een aanrader!!!

C. Riezebos, gemeente Súd West Fryslân

 

© 2019 Van Ravesteijn Theater & Events

Thema door Anders Norén