Jan-Dirk van Ravesteijn; Jullie trouwambtenaar in Leeuwarden en daarbuiten.

buitengewoon, eigentijds, origineel en alles uit het hoofd

Ik ben Jan-Dirk van Ravesteijn, een ongewoon, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Ik heb wortel geschoten in Leeuwarden en heb er mijn theaterbedrijven gevestigd. Door dit werk sta ik regelmatig voor groepen te spelen en te zingen. Het is heerlijk mensen een goed gevoel te geven. Ik was heel opgetogen toen ik mezelf trouwambtenaar mocht noemen.

Acteren, schrijven en zingen zijn mijn werk en passie. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in geschiedenis. Dit combineer ik met elkaar. Jullie liefdesgeschiedenis is voor mij een inspiratiebron. Inmiddels heb ik voor honderden bruidsparen gestaan en laten lachen. Maar een traantje wegpinken hoort er ook bij. Mijn stijl is opgewekt, luchtig en gevat. Ik zit niet vast aan het papier, omdat ik alles uit het hoofd leer. Dat geeft een enorme vrijheid in het spreken en zorgt ervoor dat het contact met de aanwezige mensen groot is. Persoonlijker kan het echt niet.

Jan-Dirk van Ravesteijn: Jullie trouwambtenaar in Leeuwarden en daarbuiten.